UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı Okulumuzu Ziyaret Etti

01 Tem 2024

UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığında görevli Mimar Burçak Çıkıkçı, Şehir Plancısı Bilge Bektaş ve TARKEM'den Mimar Ahu Sönmez okulumuzu ziyaret ettiler. Mimari Restorasyon, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programlarının öğretim elemanlarıyla yapılan toplantıda, UNESCO adaylık sürecindeki alanın tanıtılması ve kültürel miras farkındalığının artırılması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Alanın çok yönlü değerleri ele alınarak, farklı disiplinlerin bir arada yürütebileceği çalışmalar ve proje önerileri incelendi. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemlerde öğrencilerin de katılımıyla ortak projeler yürütülmesi ve kurumlarımız arasında iş birliğinin geliştirilerek sürdürülmesi konusunda fikir birliği sağlandı.