PROGRAMIN AMACI

Konaklama ve yiyecek işletmelerinin mutfak kültürü ve felsefesini bilen, mutfak becerilerini (hazırlama, pişirme, sunma, saklama) kazanmış, Türk mutfağını dünyaya tanıtabilecek aşçılar yetiştirmektir. Programda, yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri, Türk ve Dünya Mutfakları (Fransız, Akdeniz, Uzak Doğu gibi) teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

 

ÇALIŞMA ALANLARI

Mezunlarımız; okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak, tren ve otobüs mutfaklarında çalışabileceği gibi dünya mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında da iş bulabilmektedirler.

 

DGS İLE GEÇİLEBİLEN BÖLÜMLER

Aile ve Tüketici Bilimleri 

Gastronomi ve Mutfak Sanatlar

Beslenme ve Diyetetik

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

Gastronomi

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği