WhatsApp Image 2024-05-08 at 10.22.16 (1)

Sevgili Gençler,

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İzmir’in ilk ve tek vakıf Meslek Yüksekokulu olup eğitim ve öğretim hayatına İstanbul’da başlayan yolculuğuna 2018 yılından beri İzmir’de devam etmektedir. İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Konak’ta yer alan kampüsümüz, her türlü toplu taşıma araçları ile oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilecek konumdadır.

Türkiye’nin dünya üzerindeki jeopolitik konumunun stratejik önemi ve ülkemizin en büyük üçüncü kentinin ilk ve tek vakıf meslek yüksekokulu olmamız, yetiştirdiğimiz nitelikli ara eleman gücünü, iş dünyasında daha değerli hale getirmektedir. Temel hedeflerimizden biri, çağın gereksinimlerinin farkında olarak sürekli değişen ve gelişen dinamik bir çevrede, sektörün ihtiyaç ve beklentileri ile uyumlu bir eğitim fırsatı sunmaktır. Sektördeki paydaşlarımızın talepleri doğrultusunda sürekli güncellenen ve gelişen müfredatımız, öğrencilerimizi alanlarında daha donanımlı, yetkin ve nitelikli bireyler olmaları yolunda destekleyerek iş dünyasındaki rekabette öne taşımaktadır.

Seçkin ve alanında uzman akademik kadromuz ile öğrencilerimizi kuramsal bilgilerin yanı sıra çok çeşitli uygulama ve staj programlarıyla da destekliyoruz. Ayrıca sektör ve öğrenci buluşmaları kapsamında, çeşitli konferanslar, paneller ve bilimsel etkinlikler ile öğrencilerimizin iş dünyası ile temasını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunların yanında, öğrenci kulüplerimiz ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz sayısız etkinlik dahilinde öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişiminde de yanlarında olmaya devam ediyoruz.

Değerli gençler, iş hayatında sadece alanınızdaki teknik donanım sizi belirli bir seviyeye taşıyabilir. Ancak bu mesleki alandaki yetkinliğinizi, özgüven, duyarlılık ve dürüstlük gibi yüksek insanî değerlerle taçlandırmalısınız. Bu hedef doğrultusunda bizler de hayallerinizi gerçekleştirme yolculuğunuzda tüm olanaklarımızla sizlere eşlik ediyoruz. Sevgili gençler, bizler sadece büyük hedeflerinize ulaşmada yol gösterici bir rehber olabiliriz. Sizler kendi içinizdeki büyük yeteneklerin farkında olarak kararlılıkla yolunuza devam etmelisiniz.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu olarak kariyer yolculuğunuzda her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyor ve eğitim ve öğretim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla...

Halit ÇELİK