İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunun "Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu" Başvurusu Kabul Edildi

16 May 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunun aralarında yer aldığı “Girişim İzmir” adlı Erasmus KA130 Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu başvurusu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, toplam 24 başvuru içerisinden kabul edilen 5 proje arasında birinci sırada yer aldı.

Söz konusu konsorsiyum ile İzmir’in köklü üniversiteleri ile yeni kurulan üniversitelerini bir araya getirmek ve bu akademik birlikteliği, iş dünyasından paydaşlar ekleyip dinamik ve sürdürülebilir hale getirmek amaçlanıyor.

İzmir Bakırçay Üniversitesinin konsorsiyum koordinatörü olduğu projede, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Vestel Beyaz Eşya A.Ş. konsorsiyum üyeleri olarak yer alıyor.

“Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik” alanında yürütülecek olan konsorsiyum ile, konsorsiyum ortağı olan yükseköğretim kurumlarından toplamda 50’ye yakın öğrencinin en az 2 ay süreyle Avrupa'nın farklı ülkelerinde stajlarını gerçekleştirmeleri ve hareketliliğin daha etkin ve sürdürülebilir hale getirilebilmesi amacıyla, toplamda 25’e yakın akademik ve idari personelin ise 5 gün süreyle eğitim alma ve ders verme faaliyetlerinde bulunması planlanıyor. 

Girişim İzmir Konsorsiyumu sayesinde, Türkiye’nin ve İzmir’in girişimcilik kültürünün ve ekosisteminin desteklenmesi teşvik edilecek. Konsorsiyum kapsamında, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, engelli bireylerin ve diğer dezavantajlı grupların hareketliliğe dâhil edilmesi planlanıyor.