II. Uluslararası Sağlık ve İklim Değişikliği Kongresi Başladı

29 Kas 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun da arasında yer aldığı II. Uluslararası Sağlık ve İklim Değişikliği Kongresi 28.11.2022 tarihinde kongre başkanı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Didem EVCİ Kiraz’ın açılış konuşması ile başlamıştır. Kongre açılış konuşmaları;  Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Program Direktörü Prof. Dr. Toker Ergüder, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Abdulkadir Bektaş’ın teşrifleriyle tamamlanmıştır.

Açılış konuşmasında iklim değişikliği ve çevre ile ilgili bütün değişikliklerin hayatlarımızın tam da merkezinde yer aldığını ve mevcut koşullarımızın böyle bilimsel kongrelere olan ihtiyacını her geçen gün artırdığını ifade eden Prof. Dr. Derman Küçükaltan, kongrenin iklim değişikliği ve sağlık çerçevesinde, disiplinler arası sektörel  gelişmeler boyutunda çağımızın en büyük meydan okuması olan iklim değişikliği hakkında bilinç artırıcı ve politika yapıcılara ilham verecek fikirlerin gün yüzüne çıkmasına vesile olacağını düşündüğünü aktardı.

Gelecekte gençleri bekleyen süreci bilmeleri gerektiğini düşünerek İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nda tüm programlardaki öğrencilerin tercih edebileceği ‘İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri’ adlı seçmeli dersi öğretim planına eklediklerini ileterek geleceğin yetişkinlerine bilinç ve farkındalık oluşturmaya çabaladıklarını ifade etti.

Prof. Dr.Derman Küçükaltan, açılış konuşmasını kongre başkanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz’a, Kongre Bilimsel Sekreteryasını yürüten Öğr. Gör. Ayşen Özmen’e, yüksekokulumuzda kongrede görev alan öğretim elemanlarımız Dr. Öğr. Üyesi Şule Olgun, Dr. Öğr. Üyesi Çağla Ercanlı, Öğr. Gör. Dr. Oya Altar, Öğr. Gör. Dr. Hasan Ateş, Öğr. Gör. Fatmanur Avar Çalışkan, Öğr. Gör. Kerime Güleç, Öğr. Gör. Pelin ÖZDEN, Öğr. Gör. Berker KOCATÜRK, Öğr. Gör Şenay ÖZTÜRK’e teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Kongre 28-30 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olup,  ilgilenenler https://healthclimatecongress.org/ adresinden kongre programına ulaşabilecektir. Kongreyi dinlemek isteyen katılımcılar ise,

https://events.zoom.us/ev/Ai_hVyv465FQfv8j416er59WS2z9WXq2WbOdQMmypuiasv6NnzsA~AggLXsr32QYFjq8BlYLZ5I06Dg linkinden kongreye erişebilecektir.