Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı İz Televizyonu Mavi Kelebek Programı Canlı Yayın Konuğu Oldu

14 Ara 2021

Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın, İz Gazete Mavi Kelebek Programı canlı yayınına konuk konuşmacı olarak davet edildi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İzmir İl Temsilcisi Candan Tekin Çekiç moderatörlüğünde gerçekleşen programda, “Erken Çocukluk Döneminde Cinsel Eğitim” konusu konuşuldu.

Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın, erken çocukluk döneminde verilen cinsel eğitimin önemi, çocuklara cinsel eğitim verilirken dikkat edilecek noktalar ve cinsel istismarı önlemede cinsel eğitimin rolü üzerine bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Güzeldere Aydın, erken çocukluk dönenimden itibaren verilen cinsel eğitimin, hem bireysel hem de toplumsal yararlarının oldukça fazla olduğunu belirterek, cinsel eğitime yönelik var olan tabuların yıkılması gerektiğini vurguladı.