Bağımlılığa Karşı İş Birliği Protokolü İmzalandı

17 Mar 2021

Meslek Yüksekokulumuz, Ege Üniversitesi, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü ile bağımlılık çalışmalarına yönelik iki yıl sürecek iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan ve Ege Üniversitesi BATI Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeki Yüncü tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında kurum çalışan ve öğrencilerinin bağımlılıklar üzerine bilgi, farkındalık ve birikimlerinin artırılması amaçlanmakta.. Oluşturulan iş birliği çerçevesinde, bağımlılıkla mücadeleye yönelik kongre, konferans, bilimsel yayınlar ve projeler ile psiko-eğitim programları gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında ayrıca; tütün, alkol, madde, kumar, online oyun gibi zararlı alışkanlıklara yönelik konularda konferanslar gerçekleştirilecek. Sigara bağımlılığı üzerine psiko-eğitim grubu açılacak. Sağlıklı yaşamı teşvik edici etkinlikler düzenlenecek olup, aileler için bilgilendirici yayınlar hazırlanması da planlanmakta.

IMG_7986



IMG_7997