Öğrencilerimiz Uçan Aşçıyla (Flying Chef) Uçaktaki Lezzetin Sırrını Keşfetti

12 Mar 2025

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı “İkram ve Servis Usulleri” dersi kapsamında gerçekleştirilen “Uçaktaki Lezzetin Sırrı: Uçan Aşçılar (Flying Chef)” adlı etkinlikte, 6 yıl Uçan Aşçı olarak uçuş deneyimine sahip Oğulcan Beyhan, öğrencilerimizle buluştu.

Etkinlikte, yemeklerin hazırlanması ve sunumu dâhil olmak üzere tüm süreçlerden sorumlu olan Uçan Aşçıların (Flying Chef) mesleki gereklilikleri ve iş tanımları hakkında bilgi verildi. Oğulcan Beyhan, mülakat süreci, yer eğitimi, uçak içi eğitim, uçak içi eğitim uçuşu, bağlı bulunan şirketin sorumlulukları, üniforma kuralları ve mesai saatleri gibi konulara değindi. Ayrıca, uçak içi yolcu iletişimi, uçak içi ikram sorumlulukları, kontroller, yer hazırlıklarının önemi, uçak kalkış ve iniş ikram süreçleri, şefin gidiş uçuşundaki sorumlulukları, uçuş sonrası devam eden görevler hakkında da bilgi aktardı.

Son olarak, Mock-up uygulama alanında yiyecek ve içecek siparişi alma, menü tanıtımı, ikram servisi uygulamaları ve serviste karşılaşılan problemleri çözmeye yönelik öğrencilerle birlikte çeşitli uygulamalar gerçekleştirildi.