Glutensiz Yaşam “Çölyaklı Çocuklarımız Mutlu Olsun: Mutfak Atölyesi II” Etkinliği

31 Oca 2025

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen “Glutensiz Beslenme İhtiyacı Olan Çocukların Diyete Uyum Sürecinde Yaşanılan Psikososyal Durumlar: Ebeveyn Değerlendirmesi'' başlıklı proje kapsamında, İKMYO Aşçılık Programı uygulama mutfağında ''Çölyaklı Çocuklarımız Mutlu Olsun: Mutfak Atölyesi II'' etkinliği gerçekleşti.

Aşçılık Programı uygulama mutfağında, Öğr. Gör. Onur Özden ve Öğr. Gör. Dorukan Boyacı tarafından, Pırasalı Glutensiz Kek ile Badem Unu Kurabiyesi yapılışı katılımcılara uygulamalı şekilde öğretildi. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, proje araştırmacıları, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ve İzmir Glutensiz ve Organik Yaşam Derneği'nin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar hazırladıkları glutensiz ürünleri tadarak çocuklarımızla keyifli bir deneyimi paylaştılar.