Makina Programı Öğrencilerinin Proje Sunumları

10 Haz 2024

Makine Program Etkinliği;

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Makine Programı tarafından, 10.06.2024 tarihinde, Öğr. Gör. Betül Taş’ın “Temel İmalat Yöntemleri II” ve Öğr. Gör. Resul Dal’ın “Hidrolik Pnömatik Sistemler” dersleri kapsamında öğrenci ödevlerinin sunumu gerçekleşti.

Bu ödev kapsamında öğrenciler, Hidrolik veya Pnömatik devre elemanlarından oluşan sistemler tasarladı. “Engelsiz Yaşam” teması çerçevesinde, yenilenebilir enerji kullanımıyla sürdürülebilirliğe katkıda bulunan atık sıkıştırıcılar gibi projeler ortaya çıkarıldı. Ayrıca gıda sanayisi için tasarlanan Pnömatik Ceviz Kırma Makinesi de başarıyla işlevini yerine getirdi.

Temel İmalat yöntemlerinde kullanılan pres, saç bükme, giyotin gibi şekil değiştirme makinelerinin maketleri yapılarak, bunların çalışma prensipleri anlatıldı. Kepçe kolu ve kaldırma platformunun hareketleri, pnömatik ve hidrolik sistemlerin inşaat makinelerindeki önemini göstermeyi amaçladı.

Robotik teknolojinin gündemde olduğu bir dönemde, kol için tasarlanan düzenekle yük kaldırmaya çalışan öğrenciler, projelerini hayallerini yansıtan “dreamlift” adıyla sundular.