İnsan Hakları Atölyesi

28 May 2024

Sosyal Hizmetler Programı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik, ‘İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet’ dersi kapsamında düzenlenen “İnsan Hakları Atölyesi” etkinliği, İKMYO Sosyal Hizmetler Programı Danışma Kurulu Üyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Rana Dayıoğlu Oyman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet dersini alan 2. sınıf program öğrencilerinin örnek vakalar üzerinden grup dinamiği ve çalışmaları eşliğinde insan hakları uygulamaları hakkında farkındalık kazanması amaçlandı. Bu doğrultuda atölyede,  “Vakalar/Olgular Eşliğinde Grup Çalışmaları ile İnsan Haklarını Tartışmak, İnsan Haklarına Dair Temel Kavramlar, İnsan Hakları İçin Nasıl Harekete Geçebiliriz? Neler Yapabiliriz?, İnsan Hakları ve Sosyal Adalet Temelinde Bir Sosyal Hizmet Mümkün mü?” konuları ele alındı.

Etkinlik, İKMYO Sosyal Hizmetler Programı Danışma Kurulu Üyesi Rana Dayıoğlu Oyman’a teşekkür belgesi takdim edilerek sonlandı.