Tıny Tools For Preschoolars Sergisi

10 May 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu fuaye alanında, 6-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı 2. Sınıf öğrencilerinin Çeviri Çocuk Edebiyatı dersi kapsamında, okul öncesi için, oyun temelli tasarladıkları İngilizce etkinlik malzemeleri ‘Tıny Tools For Preschoolars’ (Okul Öncesi için Minik Aletler) isimli sergide gösterildi. Çocuk gelişimi, çocuğun gelişim aşamalarına uygun kitap seçimi, çeviri için seçilecek kitabın kültürel uygunluğu vb. konularda eğitim alan çevirmen adayları, peki bu bilgiler ışığında çocuklara yarı oyuncak yarı ders malzemesi hazırlasak nasıl olurdu? sorusuna yanıt arayarak hazırladıkları malzemeleri yaratıcı ve renkli bir sergiye dönüştürdü.

Serginin açılışına, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın ile birlikte katılım sağladı. Tek tek her öğrencinin projesi hakkında bilgi alan Küçükaltan’a, öğrenciler projelerinin çocuklar için nasıl kullanacağına dair sunumlar yaparken ortaya eğlenceli mizansenler çıktı. Küçükaltan, hem beğenisini dile getirdi hem de öğrencileri daha başka yaratıcı etkinlikler yapmaları konusunda teşvik etti.

Etkinlik, İKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın ve Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Nihal Tuzcu, Öğr. Gör. Ayperi SaL İlhan, Öğr. Gör. Tuğba Karaarslan ve Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı öğrencileri ile birlikte toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.