İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrenci kulüplerinden Hayvan Hakları Kulübü
26/12/2022 ve 27/12/2022 tarihlerinde, Kafessiz Yaşam adlı etkinlik ile kafes içerisinde zor koşullarda yaşayan tavuklar için bir farkındalık çalışması yürüttü. Projenin sahipleri Ecem Küllü ve Doğa Yücel İKMYO Fuaye alanında stant kurup broşür dağıtarak, satılık yumurtaların Yetiştirme Kod Numaraları hakkında bilgi verdi. Endüstriyel Gıda Sanayisinde seri yumurta üretimi için temel yaşam hakları gasp edilen tavuklar hakkında bilgilendirme yaparak okulumuz çalışanları ve öğrencileri ile diyalog kuran kulüp üyeleri, etkinlik sayesinde pek çok olumlu geri dönüş aldı. İnsan sağlığı için de son derece zararlı olan bir yumurta kodu ile ilgili farkındalık çıtasını yükselten öğrenciler, kendilerine görseller ile destek veren kulüp grafik tasarımcısı İpek Batur, danışmanları Burçin Büyükdöğerli, diğer kulüp üyeleri ve her zaman imkân sağlayan okul yönetimi sayesinde etkinliğin başarıya ulaştığını belirti.
Broşürde Yer Alan Bilgiler
3 Numaralı Kod (Kafes Yumurtası): Tamamen endüstriyel bir nesneye indirgenen tavukların her biri için küçük kafeslerde dar bir alan düşer. Toprağa basamayan ve gün ışığı göremeyen tavuklar kimyasal ve hormonlu gıdalar ile beslenirler.
2 Numaralı Kod (Kümes Yumurtası): Tavuklar kümes içinde kısıtlı bir alanda gezebilir. Beslenmeleri doğal yem ile sağlanmaz.
1 Numaralı Kod (Gezen Tavuk Yumurtası): Tavuklar kümes koşullarında yaşar, gündüzleri açık havada dolaşabilirler. Organik beslenme garantisi yoktur.
0 Numaralı Kod (Organik Yumurta): Doğal ve açık ortamda yaşayan bu tavukların her biri için en az 4 metrekare alan düşer. Tavukların doğal ve organik şekilde beslenirler.