Grafik Tasarımı Programı Öğrencilerinin Trafik Güvenliği Sergisi

15 Ara 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı 1. Sınıf öğrencileri, Bilgisayar Destekli Grafik Tasarımı dersi kapsamında; Trafik Güvenliği konusunda afiş tasarımları gerçekleştirdi. Serginin amacı, trafikte ölüm ve ciddi yaralanmaları önlemek ve gereken kurallara dikkat çekmek.Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçeli; “ Taşıtların, yayaların ve araçların yaratmış olduğu trafik yoğunluğu, sürücülerin ve yayaların dikkatsizlikleri ve sorumsuzlukları sebebiyle çeşitli kazalar gerçekleşmekte. Yaşanan trafik kazalarının büyük bölümü, trafik kurallarının belirttiği hız limitlerine uymadan, aşırı hızlı ve dikkatsiz araç kullanmaktan kaynaklanmakta. Trafik işaretleri, hız kontrolü, emniyet kemeri ve benzer trafik kurallarına uymak hayati durumları engellemek adına her sürücünün dikkat ve özenle uyması gereken durumdur ”ifadelerinde bulundu.