Kadına Yönelik Şiddete Dur De!

25 Kas 2022

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrenci kulüplerinden Toplum Gönüllüleri Kulübüne üye gönüllü öğrenciler tarafından, “Kadına Yönelik Şiddete Dur De!” adlı farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.  

Toplum Gönüllüsü 15 öğrenci, Topluluk Danışmanı ve aynı zamanda İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Komisyonu Başkanı olan Öğr. Gör. Hülya Karakartal tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ve KADES Uygulaması” hakkında etkinlik öncesi eğitim atölyesi gerçekleşti.

Etkinliğe, çeşitli programlardan katılan öğrenciler; İçişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen, kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet gibi eylemlerin en aza indirmek amacıyla geliştirilen ve resmi bir uygulama olan "Kadın Acil Destek İhbar Sistemi Projesi " uygulamasına yönelik, farkındalık yaratmak amacıyla broşür dağıtan gençler, "Kadına Yönelik Şiddete Dur! "  diyen herkesin el izinin bulunduğu bir hayat ağacı oluşturdu.