Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı Öğrencileri B737 -800 Tipi Uçak Kokpit Simülasyonunda

08 Kas 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 1. Sınıf öğrencileri ve öğretim elemanları ile KCT uçuş ve simülatör merkezine  - B737 -800 Tipi Uçak Kokpit Simülasyonu etkinliği düzenlenmiştir.

B737 -800 Tipi Uçak Kokpit Simülasyonu, ( uçuş eğitim cihazı ) güvenli bir eğitim ortamı sağlayarak pilot eğitiminde kullanılmaktadır.

Öğr. Gör. Cem Tunçay tarafından KCT flight center’da B737-800 kokpit simülasyonu ile ilgili bilgilendirme yapılarak, 1. Sınıf öğrencilerin her birine kokpit simülasyonunda iniş ve kalkış yaptırılarak,  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programının müfredatında yer alan “Temel Uçak ve Uçuş Bilgisi” dersinde öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı elde edilmiştir.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza bu deneyimi yaşama fırsatı sunan okul kurucusu Mustafa Kocatürk ve lise müdürü İlker Çiçek’e teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edilmiştir.