Farkında Ol Sağlıklı Kal

24 Eki 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak kabul edilen Ekim ayına ithafen 24 Ekim 2022 günü kurum çalışanları ve öğrencilerin katılımı ve desteği ile meme kanserine farkındalık yaratmak amacıyla meme kanserini sembolize eden pembe rengine büründü. Kurum çalışanları ve öğrenciler, ‘Farkında ol, Sağlıklı Kal’ sloganı ile meme kanserine dikkat çekmek ve konunun uzmanlarından farklı açılardan bilgilenmek amacıyla bu etkinlikte bir araya geldi.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Ameliyathane Hizmetleri Programı, Diyaliz Programı, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve Sağlık Kulübünün işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik için bir hafta öncesinden farkındalık çalışmaları başlatılarak 24 Ekim 2022 gününde pembe tonlarında kıyafetler tercih edilmesi konusu sosyal medya hesaplarından ve mail olarak duyuruldu. Etkinlik günü meme kanserini sembolize eden pembe kurdeleler Sağlık Kulübü öğrencileri tarafından dağıtıldı. Öğr. Gör. Ayşen ÖZMEN’in moderatörlüğünde gerçekleşen farkındalık eğitimi; Öğr. Gör. Şenay ÖZTÜRK’ün ‘Meme Kanseri ve Risk Faktörleri’ başlıklı anlatımı ile başladı. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Şule OLGUN‘un ‘Meme Kanser Belirtileri, Kendi Kendine Meme Muayenesi ve Lenfödem’ konulu anlatımı ile devam eden program Öğr. Gör. Feray SARAÇOĞLU’nun ‘Meme Kanser Korunma Yolları, Tanı ve Tarama Yöntemleri’ başlıklı anlatımı ile son buldu.