BKM Senaristi Ozan Sertdemir ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Öğrencileri Buluştu

29 Nis 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu(İKMYO) Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı, 2021-2022 Kariyer Günleri kapsamında Beşiktaş Kültür Merkezi(BKM) Senaristi Ozan SERTDEMİR katılımıyla bir seminer düzenledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi ile karşıladığı SERTDEMİR, tarafına yönetilen soruları keyifle cevaplayarak sinema sektörüne dair detayları ve başarılı olabilmek için öğretim hayatının yanı sıra atılması gereken adımlar hakkında fikirlerini paylaştı.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri ile konuk arasında gerçekleştirilen söyleşi sonrasında Yönetmen ve Senarist Ozan SERTDEMİR’in yazıp yönettiği “Teşekkürler Süpermen”  adlı kısa filmi izlendi. Daha sonra kısa film yapımı, film çekimleri, senaryo yazımı, oyuncu ve mekân seçimi gibi sektör içerisinde yer alan elzem konular üzerine sohbet gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda, Ozan SERTDEMİR’e teşekkür belgesi ile çantası takdim edildi.

Ozan Sertdemir Kimdir?

İlk kısa filmini henüz lise yıllarındayken yazıp yöneten ve 2008 yılı itibariyle sinema ve TV sektörü içerisinde aktif bir şekilde görev alan Ozan SERTDEMİR,  2019 yılından bu yana BKM bünyesinde senarist ve Çok Güzel Hareketler Bunlar Altyapı’ya verdiği eğitimler dolayısıyla eğitmen kimliği ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Etkinlik Kapsamında İzlenilen “Teşekkürler Süpermen” adlı kısa filmin yer aldığı Film Festivalleri ve Aldığı Dereceler/Ödüller:

• London-Worldwide Comedy Short Film Festival - Spring, İngiltere, Onur Ödülü. 2020
  • İstanbul Film Awards (IFA)-Mart, Türkiye, En İyi Öğrenci Filmi. 2020
  • Anatolian Short Film Festival, Türkiye, Finalist. 2020
  • Anatolia International Film Festival, Türkiye, Finalist. 2020
  • 3. KFYD Kısa Kısa Film Festivali, Türkiye, Finalist. 2020
  • 3. Siirt Kısa Film Festivali, Türkiye, Finalist. 2020
  • New York State International Film Festival, ABD, Resmi Seçki. 2020
  • Mesopotamia Film Festivali, Türkiye, Resmi Seçki. 2020
  • First-Time Filmmaker Sessions, İngiltere, Resmi Seçki. 2020
  • FIFES Comedy Film Festival, Hırvatistan, Resmi Seçki. 2020
  • The Lift-Off Global Network, İngiltere, Resmi Seçki. 2020