Grafik Tasarımı Programı 1. Sınıf Öğrencilerinin Sergisi

18 Nis 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı 1. sınıf öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Duygu DİNÇELİ danışmanlığında, Temel Sanat Eğitimi-I, Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım, Ambalaj Tasarımı dersi kapsamında hazırladıkları grafik üretimleri sergilediler.

Güz dönemi boyunca, Temel Sanat Eğitimi I dersinde çizgi, form, ışık, renk, mekan, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme konuları üzerinde duruldu. Bu konular üzerinde üretilen çalışmalar sergide yer aldı. Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım dersinde, vektörel ve piksel tabanlı programlar kullanılarak farklı uygulamalar yapıldı. Bu uygulamalar içerisinde ders kapsamında belirlenen kitaplar okunarak araştırıldı. Bunun sonucu gerçekleştirilen kitap kapağı tasarımları öğrencilerin özgün yorumlarıyla bir araya getirildi. Ambalaj tasarımı dersinde de uygulamalı çalışmalara bağlı kalarak, marka-ürün ilişkisi üzerinden ambalaj tasarımının içinde bulunduğu dinamikler aktarıldı. Bu bilgiler kapsamında, farklı konularda üretilen etiket tasarımları da sergilendi.