DÜNYA BÖBREK GÜNÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

10 Mar 2022

Dünya Böbrek Günü farkındalık haftası kapsamında, 09.03.2022 tarihinde, Konak Meydanı’nda, böbrek sağlığının genel sağlığımız için önemi, böbrek hastalıkları ve belirtileri, böbrek yetmezliği tedavi seçenekleri ve organ bağışının önemi konularında Öğr. Gör. Sevda Tüzün Özdemir danışmanlığında; Sağlık Kulübü öğrencileri ve Diyaliz Programı işbirliği ile toplum farkındalığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında; Öğrencilerimiz Dünya Böbrek Günü temasının basılı olduğu tişörtler ve Böbrek figürünün olduğu kostüm giyerek, Konak Meydanında gönüllü kişilere “böbrek sağlığının genel sağlığımız için önemi, böbrek hastalıkları ve belirtileri, böbrek yetmezliği tedavi seçenekleri ve organ bağışı” başlıklarını dikkate alarak böbrek sağlığı farkındalığına yönelik gerekli bilgilendirmeleri yaptılar.

Ayrıca alanda kurmuş olduğumuz tansiyon ve şeker ölçüm standımızda, gönüllü kişilerin ölçümleri yapılarak gerekli bilgilendirme yapıldı ve ölçüm sonuçları normal sınırlarda olmayan kişiler bir sağlık kuruluşuna yönlendirildi.