Grafik Tasarımı Programı Öğrencilerinin Endüstri ve Reklam Grafiği Dersi Proje Sunumu Sergisi

05 Oca 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Şerafettin Dedeoğlu danışmanlığında, Marka ve Görsel Kimlik Tasarımı Projesi kapsamında hazırladıkları çalışmaları, pafta ve maket vitrin grafik üretimleri ile sergilediler.

Güz dönemi boyunca, Endüstri ve Reklam Grafiği Tasarımı dersinde, reklam ve fikir oluşturma kavramlarının üzerinde duruldu. 2. Sınıf öğrencilerinden Brif (Yön bilgi) çerçevesinde alışveriş merkezinde konumlandırılabilecek bir marka oluşturulması istenildi. Markanın alt yapısı oluşturulurken, kısa bir hikâye ve alt kriterler belirlenerek marka için bir slogan oluşturuldu. Temel yapı oluşturulduktan sonra logo tasarımları gerçekleştirildi. Görsel kimlik tasarımı için, kartvizit, antetli kağıt, diplomat zarf tasarlandı. Poster ve bilbord tasarımları görsel kimlik tasarımı kapsamında üretildi. Ve son olarak arayüz ve mobil tasarımları ile animetik logo tasarımları gerçekleştirilerek pafta içerisinde grafik üretimler dizelendi ve vitrin tasarımları da maket olarak uygulandı.