Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencilerimiz Adnan Menderes Havalimanı Meydan Kontrol Kulesinde

29 Ara 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Adnan Menderes Havalimanı Seyrüsefer Birimlerini (Yaklaşma Kontrol ve Meydan Kontrol Kulesi ) ziyaret etti. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz Hava Trafik Kontrolü Sertan PEKEL’in sıcak karşılaması eşliğinde Yaklaşma Kontrol ve Meydan Kontrol Kulesi’ ni gezdiler.

Hava Trafik Kontrolü Sertan PEKEL tarafından Seyrüsefer eğitim odasında Hava Trafik Kontrolü  ile ilgili kısa bilgilendirme yapılarak öğrencilerin her birine Yaklaşma Kontrol ve Meydan Kontrol Kulesi’nde uçakların iniş ve kalkış işlemleri, havalimanına yaklaşmaları sırasında uygulanan uygulamaları direk hava üssü radarları üzerinden deneyimleme fırsatı sunuldu. Ayrıca Meydan Kontrol Kulesi’ inde öğrencilerimiz, uçakların iniş ve kalkışını, pushback ve taksi hareketlerini en önemli ve en  üst noktadan izlemişlerdir ve Meydan Kontrol Kulesi’nden Havalimanı, pist, apron, taxiway bölümlerini yerinde görme fırsatı buldular. Böylelikle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programının müfredatında yer alan “Temel Uçak ve Uçuş Bilgisi” ve ‘’ Sivil Havacılığa Giriş’’ derslerinde öğrenciler öğrendikleri bilgileri deneyimleme fırsatını elde ettiler.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı sunan Hava Trafik Kontrolü Sertan PEKEL ve Meydan Kontrol Kulesi Personelleri ’ne teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.