İstiklal Marşımızın 100. Yıl Dönümü Etkinliği

12 Şub 2021

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 100. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, “İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıl Dönümü Etkinlikleri” kapsamında Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nce oluşturulan ‘’ İSTİKLAL MARŞIMIZ ve MEHMET AKİF ERSOY ‘’ konulu serginin açılışına ev sahipliği yaptı.

Açılışta İzmir Vali Yardımcısı Sn. Fatih KIZILTOPRAK, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Sn. Doç. Dr. Nurten ÇETİN, Trakya Üniversitesinin Personelleri Sn. Cevriye Sibel DOĞAN, Sn. Salih DÖNMEZ, Sn. Selda YAĞCI ile Meslek Yüksekokulumuzun akademisyen ve idari kadrosu katılım gösterdi.

Açılış Konuşmasında İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN’ın Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşımızın önemini vurgulayan konuşmasının ardından sırasıyla Sn. Doç. Dr. Nurten ÇETİN’ i ve Vali Yardımcısı Sn. Fatih KIZILTOPRAK’ ı kürsüye davet etti.

ÇETİN; Mehmet Akif ERSOY’ un Sebelirreşad ve Sırat-ı Müstakim dergilerinde Milli Mücadeleye verdiği destek içerikli yazılarından bahsederek Mehmet Akif ERSOY’ un halkın milli mücadeleye olan inancını artırmasından ve kazanmış olduğu ödülü yine milli mücadele için harcamasından bahsetmiş ve serginin önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptı.

KIZILTOPRAK ise,  Mehmet Akif ERSOY’ un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadesinden bahsederek halkımızın vermiş olduğu bu onurlu mücadele sonucu kazanılmış olan zaferin önemini vurguladı ve bu kıymetli günün anılmasına dair bu tür organizasyonların devamını dilemişti. Sergiyi gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ ne ev sahipliği için İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’na teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi ve tüm katılımcılar sergiyi gezdiler.

Sergi 26 Şubat 2021 tarihine kadar İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nda sergilenmeye devam edecektir…

Mehmet Akif ERSOY’ u şükran ve saygıyla anıyoruz.

IMG-20210224-WA0018

IMG-20210224-WA0014

IMG-20210224-WA0017