Erasmus+ 

 

Erasmus+ programı, yükseköğretim kurumlarının uluslararası alanda birbirleri ile işbirliği yaparak ortak projeler üretmelerini, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmelerini ve öğrencilerin uluslararası alanda staj yapmalarını teşvik etmeye yönelik karşılıksız mali destek sağlayan bir Avrupa Birliği programıdır.

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlar arası ikili anlaşmalar kapsamında ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Kurumlar, var olan anlaşmaları çerçevesinde, gidecek Erasmus öğrencilerini belirlemek üzere öğrencilerine başvuru ilanında bulunulurlar. Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ilâ 12 ay arasında bir süre olabilir.

Hareketlilik faaliyeti yalnızca anlaşmalı olunan programlar arasında yapılabilmektedir. İngilizce hazırlık sınıfı öğrencileri, ön lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz. 

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. “Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti, belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır. Staj yapılacak kurumdan Staj konusu, kapsamı, staj tarihleri ve stajın öğrenciye katkılarının belirtildiği kurumun antetli kağıdına yazılan, imzalı ve mühürlü davet mektubu koordinatörlüğümüze teslim edilmelidir.

Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ile 12 ay arasında bir süredir. Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda öğrenciyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.

Erasmus Öğrenci Öğrenim/Staj Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne başvurmaları ve seçim sürecine dâhil olmaları gerekir. Başvuru ve seçim tarihleri için Yüksekokul web sayfasındaki duyurular kontrol edilmelidir.

Başvuru Kriterleri Nelerdir?

Faaliyete katılacak öğrencilerin İzmir Kavram Meslek Yüksekokuluna kayıtlı tam zamanlı öğrenci olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak öğrencilerin başvurdukları dönemdeki ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO) 4’lük sistemde en az 2,20 olmalıdır.

Yüksekokul tarafından yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilen Erasmus Yabancı dil sınavının yazılı bölümünden en az 60 (Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı için 75) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvurular değerlendirilirken not ortalaması ve yabancı dil puanına başvuru döneminde ilan edilen değerlendirme ve öncelik ölçütleri uygulanır. Başvurular sonuçlandıktan sonra asil ve yedek liste Yüksekokul web sayfasında duyurulmaktadır.

Erasmus+ anlaşmaları kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için işbirliğinde bulunduğumuz Üniversiteler 

 

Erasmus ID Ülke / Şehir Üniversite
CZ USTINAD01 Czech Republic/ Ústí Nad Labem Univerzita Jana Evangelisty Purkyne v Ústí Nad Labem
E OVIEDO01 Spain/Oviedo Universidad de Oviedo
E OVIEDO15 Spain/Oviedo Escuela de Arte de Oviedo
E VIGO01 Spain /Vigo Universidade de Vigo
G THESSAL12 Greece/Thessaloniki Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki
I ROMA24 Italy/ Roma Universita Telematica Internazionale Uninettuno
LT UTENA01 Lithuania/Utena Utenos Kolegija (Utena University of Applied Sciences)
LV REZEKNE02 Latvia/Rezekne Rezekne Academy of Technologies
P BRAGANC01 Portugal/Braganca Polytechnic Institute of Bragança
P EVORA01 Portugal/Evora Universidade de Evora
P GUARDA01 Portugal/Guarda Instituto Politecnico da Guarda
P MATOSIN01 Portugal/Senhora da Hora Esad-Escola Superior de Artes e Design
PL NOWYSA02 Poland/ Nowy Sącz State University of Applied Sciences in Nowy Sącz
PL RADOM04 Poland/Radom Radom Academy of Economics
PL SKIERNI02 Poland/ Skierniewice State College of Applied Sciences in Skierniewice
RO BUCURES20 Romania/Bucharest Universitatea Spiru Haret
SI MARIBOR08 Slovenia/Maribor Vocational College of Traffic and Transport, Maribor
UK COLWYN01 England/Colwyn Bay Grwp Llandrillo Menai

 

 

Bilgi için:

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Tel: +90 (212) 444 9 134 (Dahili 1956/1957)

erasmus@kavram.edu.tr


Faydalı Linkler:

Türkiye Ulusal Ajansı

Avrupa Komisyonu

Erasmus Policy Statement

ECHE Belgesi