DUYURULAR

İngilizce Muafiyet Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

06 Eyl 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Sınıfı muafiyet sınavına giren öğrencinin başarılı sayılabilmesi için; yabancı dil seviye tespit sınavından 100 üzerinden en az 70 puan alması zorunludur. Sınavın, “Use of English” (60 puan) ve “Reading Comprehension” (20 puan) olmak üzere çoktan seçmeli iki bölümü vardır. Klasik olarak 20 puanlık yazma bölümü bulunmaktadır.

Sınavdaki ilk bölüm olan “Use of English” kısmının ilk yarısı A1, A2 düzeyindeki kolay sorulardan oluşmaktadır. “Use of English” bölümünün kalan yarısı B1 ve B2 düzeyinde ve daha zordur.

Sınavda konuşma ve dinleme bölümleri bulunmamaktadır.

Sınav seviye belirleme sınavı değildir, sadece Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı öğrencilerinin bölüme geçme yeterliğini ölçmektedir. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı öğrencilerinin sınava katılması gerekli değildir.

Sınav yüz yüze yapılacak olup, 80 dakika sürecektir.

Muafiyet Sınav Tarihi: 10.09.2021 Saat: 16.00-17.20

Sınav Yeri: 511 NOLU sınıf