İngilizce Muafiyet Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

28 Eyl 2020

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Sınıfı muafiyet sınavına giren öğrencinin başarılı sayılabilmesi için; B2 düzeyindeki yabancı dil seviye tespit sınavından 100 üzerinden 70 alması zorunludur. Sınavın, “Use of English” (60 puan) ve “Reading Comprehension” (20 puan) olmak üzere çoktan seçmeli iki bölümü vardır. Klasik olarak 20 puanlık yazma bölümü bulunmaktadır.

Sınavdaki ilk bölüm Use of English’tir ve bu bölümün ilk yarısı A1, A2 düzeyi olan en kolay sorularından oluşmaktadır. Use of English bölümünün kalan yarısı B1 ve B2 düzeyinde ve daha zordur.

Sınavda konuşma ve dinleme bölümleri bulunmamaktadır.

Sınav seviye belirleme sınavı değildir, sadece Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı öğrencilerinden bölüme geçme yeterliğini ölçmektedir. İsteğe bağlı hazırlık öğrencilerinin katılması gerekli değildir.

Sınav online platformda yapılacak olup, 70 dakika sürecektir.

Muafiyet sınav tarihi: 29.09.2020 Saat: 13.00

Sınava Giriş ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.