2021-2022-BAHAR YAZ OKULU DUYURUSU

15-19 Ağustos 2022

Final Sınavı Tarihleri

Yaz Öğretimi Şartları

• Yaz öğretiminde sadece kayıtlı olunan programın ders planındaki devam koşulunu sağladıkları ve başarısız oldukları veya daha önce alıp başardıkları halde başarı notunu yükseltmek istedikleri dersleri alabilirler.
  • Ancak öğrenim süresini doldurmuş öğrenciler yaz öğretiminde daha önce hiç almadıkları dersleri de alabilirler.
  • Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç(3) ders alabilir.
  • Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma ve dersten çekilme işlemi uygulanmaz.
  • Bir dersin açılması için mali kaydını yaptırmış en az beş (5) öğrenci olmalıdır.
  • Açılacak derslerin tespitinde mali kaydı yapılmış olan ders seçimleri dikkate alınacaktır.
  • Tüm ön lisans eğitim programlarında yer alan zorunlu dersler, verilmeleri gereken dönemlerde açılmak zorunda olup, yaz öğretimine ertelenemez.
  • Başka üniversite/meslek yüksekokulu öğrencileri de meslek yüksekokulumuz yaz okulunda açılan derslere kayıt yaptırabileceklerdir. Başvuru için kendi üniversite/meslek yüksekokulundan dersi alabileceklerine ilişkin yazı getirmeleri gerekmektedir.
  • Yaz Okulu öğrenimi için 1 AKTS ücreti : 420 TL
  • Yaz Öğretimi ödemelerinde http://pos.kavram.edu.tr/ online ödeme sayfamızdan kredi kartıyla ödeme yapılabilmektedir. TEB ve Denizbank üzerinden şubelerden okul numaranızla sadece peşin ödeme sağlanabilmektedir.
  • İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunda açılmayan dersler için yatırılmış olan AKTS ücretlerinin iadesi 11 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Başvurulabilecek derslerin listesi için tıklayınız.
 Yaz okulu başvurularını öğrencilerimiz “Öğrenci Bilgi Sistemi” üzerinden yapabilirler.

Yaz Öğretimi Yönetmeliği için tıklayınız.

Detaylı bilgi için öğrenci işleri birimimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

izmirogrenciisleri@kavram.edu.tr