2020 ve 2021 Erasmus+ Projeleri İngilizce Yazılı ve Sözlü Sınavı Detayları Hk.

07 Mar 2022

Sayın Öğrencilerimiz,

Erasmus+ başvuruları sonrasında yapılacak olan İngilizce sınavı detayları aşağıdaki gibidir.

Yazılı Sınavı: 21 Mart 2022 Pazartesi, saat 14:00 - 509 nolu derslik (dinleme, okuma, gramer, kelime, yazma bölümlerinden oluşur)

Sözlü Sınavı: 24 Mart 2022 Perşembe, saat 16:00 - Online olarak gerçekleşecektir (Linkler, yazılı sınavda başarılı olan öğrencilere mail olarak gönderilecektir)

İngilizce Seviye Tespit Sınavı

• Erasmus+ Değişim Programı kapsamında başvuruları geçerli olan öğrencilerimiz yapılacak olan yazılı ve sözlü sınavlarına katılmak zorundadır.
  • Yazılı sınavdan 60 (altmış), Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik bölümü için 75 (yetmişbeş) puan barajını geçemeyen öğrenciler başarısız sayılacak olup bu öğrencilerin sözlü sınava katılma hakları yoktur.
  • Yabancı Dil Yeterlilik Puanı, yazılı sınav notunun %75’i ve sözlü sınav notunun %25’i olarak hesaplanacaktır.
  • Öğrencinin genel akademik not ortalaması, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun 4'lük sistem-100'lük sistem not çevrim tablosu kullanılarak 100'lük sisteme çevrilir.
  • Akademik ortalamanın %50'si ile Yabancı Dil Yeterlilik Puanının %50'si toplanarak, Erasmus Genel Sıralama Puanı elde edilir.