2018-2019 Bahar Dönemi Çift Anadal Programı Başvuruları Hk.

11 Şub 2019

İZMİR KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU

2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL BAŞVURULARI HAKKINDA

* BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

BAŞVURU TARİHLERİ

11 Şubat  2019 - 13 Şubat 2019

DEĞERLENDİRME TARİHİ

14 Şubat 2019

SONUÇLARIN İLANI

15 Şubat 2019

KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT TARİHİ

18 Şubat 2019

İZMİR KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİFT ANADAL YÖNERGESİ

Başvuru ve Kabul Koşulları

MADDE 6-(1) Başvuru ve kabul koşulları;

a) Çift Anadal başvuruları en erken ikinci yarıyıl en geç üçüncü yarıyıl başlamadan önce öğrenci tarafından, öğrenci işleri birimine başvurusunu yapabilir.

b) Türkçe programlarda okuyup, İngilizce programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencilerin, Yabancı Dil Seviye Tespit ve Yeterlilik Sınavına girerek başarılı olmaları veya Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi’nde eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavlarda başarılı olduklarını belgelemeleri veya 1 yıl İngilizce Hazırlık okuyup, İngilizce Yeterliliğini sağlamaları gerekir.

c) Yabancı uyruklu öğrenciler, Türkçe yürütülen programlarda çift anadal yapmak istedikleri takdirde, Türkçe bilgilerinin yeterli düzeyde olduğunu belgelendirmek zorundadırlar.

ç) Başvuru sayısının Yüksekokul Kurulu tarafından belirlenmiş olan kontenjanı aşması durumunda, ağırlıklı genel not ortalaması yüksek olana öncelik tanınır. Ağırlıklı genel not ortalaması eşit olduğunda öğrencinin, çift anadal yapacağı programın meslek yüksekokuluna giriş puan türündeki puanına bakılır.

e) Başvurular Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile karara bağlanır.

f) Aynı anda birden fazla ikinci anadal diploma programına kayıt yapılamaz. g) Örgün Eğitim programları ancak kendi aralarında ÇAP yapabilir.

h) “Çift Anadal Yapılabilecek Programlar Tablosu” nda uygunluğu kabul edilen programlar arasında ÇAP yapılabilir.

Çift Anadal Yapılabilecek Programlar Tablosu için tıklayınız.

ÖNEMLİ : İlk ve Acil Yardım Programına ÇAP başvurusu yapacak adaylar; Sağlık Raporlarını, eğitim alma koşullarından biri olduğu için kayıt esnasında teslim etmeleri gerekmektedir. Kayıt sırasında “Sağlık Raporu” eksik olan adayların ÇAP kayıtları yapılamayacaktır.

İlk ve Acil Yardım Programı için istenen Sağlık raporu detayları için tıklayınız.

ÇAP Başvuru Formu için tıklayınız.

ÇAP Kontenjanları için tıklayınız.

* İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Çift Anadal Yönergesi için tıklayınız.

BAŞVURU İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1-ÇAP başvurusu yapacak adaylar, başvuru formu ile birlikte belirtilen tarihler arasında Öğrenci İşleri’ne şahsen başvuru yapmalıdırlar. Belirtilen başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

2-Belirlenen kontenjanlar dâhilinde ÇAP hakkı kazanan adaylar www.kavram.edu.tr internet adresinde ilan edilir.

4-Kayıt hakkı adayların belirlenen tarihte kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.