ÇEVRE SAĞLIĞI:

 

Çevre sağlığı programının amacı;  çevre sağlığı programının amacı; çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek olumsuz koşulların önlenmesi yada azaltılması adına fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörleri ele alarak analiz yapabilen, bilim ışığında çözümler üreten, doğaya ve insana duyarlı, yeşil, sürdürülebilir çevre ve enerji bilincine sahip "Çevre Sağlığı Teknikeri" yetiştirmektir."

Programın eğitim süresi iki yıl olup, eğitim dili Türkçe'dir. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı mevcuttur.

 

ÇALIŞMA ALANLARI:

 

  • Belediyeler
  • İller Bankası
  • İl özel idareleri
  • Sağlık bakanlığı bünyesindeki müdürlükler, hastaneler, sağlık ocakları ve halk sağlığı laboratuvarları
  • Tarım ve Orman Bakanlığı
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

 

Ayrıca, çevre ve sağlık ile ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda görev alabilecekleri gibi uluslararası kuruluşlarda da çalışabilirler.

 

 

DGS İLE GEÇİLEBİLEN PROGRAMLAR

 

Önemli UyarıSiz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması için hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapmayı unutmayınız!

  • Biyoloji
  • Çevre Mühendisliği
  • Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet

 

Sağlık ve İklim Değişikliği Derneği İle Gezi ve Çevre Kulübü İşbirliğiyle İklim Değişikliği Çalıştayı

08 Ara 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Gezi ve Çevre Kulübü ev sahipliğinde ve Sağlık ve İklim Değişikliği derneği işbirliğiyle İklim Değişikliği Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştay İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN ve Sağlık ve İklim Değişikliği Derneği başkanı adına dernek yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Emine Didem EVCİ KİRAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlamıştır.  Çalıştay moderatörlüğünü İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Gezi ve Çevre Kulübü Danışmanı, Çevre Yönetim Sistemleri Temsilcisi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Öğr. Gör. Ayşen ÖZMEN üstlenmiştir.

Söz konusu etkinlikte Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çevre Sağlığı ABD Başkanı ve Halk Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem EVCİ KİRAZ Sağlıklı ve Güvenli İklim Değişikliği Mümkün başlıklı sunumu ile, Küresel Denge Derneği Başkanı ve Çevre-Siyaset Bilimci Dr. Nuran TALU Paris Anlaşması ve Türkiye'nin İklim Değişikliği Politikaları başlıklı sunumu ile, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem COŞKUN HEPCAN Kentlerde Doğa Temelli Çözümler ve  Sağlık sunumu ile, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Öğr. Gör. Çağla Ercanlı İklim Değişikliğine Bağlı Taşkın Tehdidine Karşı Kentsel Tasarımda Adaptasyon Temelli Yaklaşımlar sunumu ile, İzmir Kavram Meslek Yüksekolulu Dış Ticaret Programı Öğr. Gör. Fatmanur AVAR ÇALIŞKAN Dijital Dönüşümün Sürdürülebilirlik Üzerindeki Etkileri:Endüstri 4.0 Örneği sunumu ile, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Öğr. Gör. Feyza DERELİ İklim Değişikliği ve Engellilik sunumu ile ve Öğr. Gör. Gökçen ERALAN COŞKUN Ekoeleştiri: Çevre Sorunlarına Edebi Yaklaşımlar sunumu ile katkı sağlamıştır.

Çalıştayda iklim değişikliği kavramı sağlık, politika, mimari, sürdürülebilirlik, engellilik ve edebiyat gibi farklı bakış açılarıyla irdelenmiş, disiplinlerarası paylaşımlarda bulunulmuştur.