DUYURULAR

2020 Erasmus+ ve 2021 Erasmus+ Proje Başvuruları Hakkında Önemli Bilgi

08 Şub 2022

2020 Erasmus+ ve 2021 Erasmus+ Proje Başvuruları Hakkında Önemli Bilgi

 

Yüksekokulumuz 2020 Erasmus+ Projesi ve 2021 Erasmus+ Projesi kapsamında ayrı ayrı ilanlara çıkmıştır. İki projenin de aylık hibe miktarları birbirinden farklı olup aşağıdaki gibidir.

 

2021 Projesi İçin:

Ülke grupları

Misafir Olunacak Ülke

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

1. ve 2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

600

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya,

450

 

 

2020 Projesi İçin:

  

Hayat pahalılığına göre ülke grupları

Hareketlilikte misafir olunan ülkeler

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye

300

 

Kazananlar başarı sırasına göre 2021 projesinden hibelendirilmeye başlanacaktır. 2021 projesinin hibe miktarı bittikten sonra 2020 projesinden hibelendirmeler başlayacaktır.


Elde edilen toplam puana göre öğrenciler sıralanır ve tercih sıraları ile üniversitelerin kontenjan durumuna göre yerleştirilir. Kurumumuz tüm hak kazananları yedek olarak açıklayıp bütçeye ve başarı sıralamasına göre 2021 ve 2020 projelerinden yerleştirmeler yapacaktır.

Kontenjanların adil dağıtılması amacıyla her programdan en fazla bir öğrenci seçilecektir ve hak kazananlar içinde en yüksek puanlı öğrencinin seçilmesi esastır.

Eğer hak kazanan öğrencilerden hareketliliği çeşitli sebeplerle gerçekleştirmekten vazgeçen olursa hak kazanan öğrenciler içinde her programdan en fazla bir öğrenci kuralı gözetilerek tekrar seçim yapılır.

Yedekte olan öğrenciler anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanları dahilinde hareketliliğe hibesiz olarak katılabilirler. Erasmus Dil Sınavdan yeterli puanı alan ve kontenjana yerleşen öğrenciler aday öğrenci statüsünde olup, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Yüksekokulumuza tahsis ettiği hibe miktarlarına göre Birim kontenjanları ve hibe dağıtım sonuçları kesinlik kazanacaktır.