Mülakat Simülasyonu Etkinliği Düzenlendi

24 May 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerin katılımıyla “Mülakat Simülasyonu” etkinliği düzenlendi.

Okulumuz Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı, İnsan Kaynakları Yönetimi Programı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen “Mülakat Simülasyonu” başlıklı etkinlik üç aşamalı şekilde gerçekleştirildi.

İlk aşamada; 19.04.2022-26.04.2022 tarihleri arasında, etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler tarafından hazırlanan CV’ler Kavram MYO Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’ne teslim edildi ve katılımcılara Holland İlgi Envarteri uygulandı.

İkinci aşama 10.05.2022 ile 13.05.2022 tarihlerinde, iki farklı oturum şeklinde gerçekleşti. Bu aşamada her katılımcı ile özel görüşme yapılarak öğrenciler ile iş mülakatı simülasyonu gerçekleştirildi.

Mülakatların ardından katılımcılara; Öğr. Gör. Gizem USLU, Öğr. Gör. Gizem ŞAHİN ve Psikolojik Danışman Berk Er tarafından “Beden Dili, Etkili İletişim, CV Hazırlama ve Stres Yönetimi” konuları üzerine eğitim verildi. 20.05.2022 tarihinde gerçekleşen üçüncü aşamanın sonunda ise etkinliğe katılım gösteren öğrencilere “Katılım Belgesi” takdim edildi.