DUYURULAR

2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Ders Kayıtları

19 Eyl 2022

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarımız başlamıştır.

Ders seçimlerinizi aşağıdaki linkten 19 Eylül 2022 - 23 Eylül 2022 tarih aralığında gerçekleştirebilirsiniz.

Danışman hocalarınıza ders seçimlerinizi onaylatmak için son gün 7 Ekim 2022 saat 14:00'tür.

DERS SEÇİMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

-Birinci sınıf öğrencilerimizin dersleri toplu olarak atanmakta olup herhangi bir ders seçimi yapmalarına gerek yoktur,

-Birinci sınıftaki tüm derslerini başarıyla tamamlamış 2.sınıf öğrencilerimizin ikinci sınıf güz döneminde 30 AKTS değerinde ders seçmeleri yeterlidir.

-İkinci sınıf öğrencilerimiz en fazla 45 AKTS’ ye kadar ders seçimi yapabilecek olup, 45 AKTS'nin üzerinde ders seçimi yapamayacaklardır,

-İkinci sınıf öğrencilerimizin öncelikle geçmiş dönemlerde başarısız oldukları dersleri seçmeleri gerekmekle birlikte, toplamda 45 AKTS'yi aşmamak şartıyla aktif dönem derslerinin tamamına kayıtlanabilirler.

-Öğrencilerimizin önceki dönemde alıp başarısız oldukları seçmeli dersleri değiştirme hakları vardır. Böyle bir talep halinde danışman onaylı ders ilişkilendirme formunuzu

10 Ekim 2022 tarihine kadar Öğrenci İşleri Birimimize teslim etmeniz gerekmektedir.

-Ders seçimlerinizi yaparken mezuniyet şartlarından biri olan  PSD (Program Seçmeli Ders) ve YSD (Yüksekokul Seçmeli Ders) kurallarına uygun şekilde ders seçimi yapıp/yapmadığınıza dikkat etmeniz önem arz etmektedir.

PSD ve YSD kurallarınıza ders kayıt ekranından ulaşabilirsiniz.

-Ders seçimlerini kesinleştirme işlemlerini yapmamanız halinde danışman hocalarınız derslerinizi onaylayamayacaktır. Derslerinizi kesinleştirdiğinizden emin olunuz.

Ders Kayıtlarının bitimi sonrasındaki ders değişiklikleri için “Ders Ekle/Bırak” tarihleri 26 Eylül 2022 / 7 Ekim 2022 ‘dir.

Tüm öğrencilerimize sorunsuz bir ders kayıt dönemi diliyoruz.