AŞÇILIK ve AŞÇILIK İ.Ö. PROGRAMI
Aşçılık Programının amacı: Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanıma sahip, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir. Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedir.
Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 5 yıllık süre ile akredite edilmiştir. Program, İzmir’in akredite edilen ilk Aşçılık Programı olma unvanına erişmiştir.
Aşçılık Programında 40 +30 toplam 70 iş günü staj zorunludur.
ÇALIŞMA ALANLARI
Aşçılık Programı mezunları,
- Turistik belgeli işletmelerde
- Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında
- Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLER
Önemli Uyarı: Siz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması için hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapmayı unutmayınız!
- Aile ve Tüketici Bilimleri
- Beslenme ve Diyetetik
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK PROGRAMLAR
- Dış Ticaret
- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri