Öğr. Gör. Kubilay Aksun, Uluslararası Kısa Film Festivali Jürisinde!

11 Kas 2020

Meslek Yüksekokulumuz Radyo Televizyon Programı Öğr. Gör. Kubilay Aksu, 21. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinde jüri üyesi oldu.

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle, bir hafta ertelenerek, 9-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, Oscar Akademi'den aldığı sertifika sayesinde, "Ulusal Kurmaca ve Animasyon" dallarında dereceye giren kısa filmlerin, akademi ödüllerinde aday adayı olmasını sağlıyor.

‘‘Festivali kaçırmayın’’

Festivale ilişkin bilgi aktaran Öğr. Gör. Aksu, Kısa Film Yönetmenleri Derneği adına jüri üyesi olarak festivalde yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, ''Üç dernek üyesi olarak “En İyi Yönetmen” ödülünü verebilmek için titizlikle çalıştık. Festivali takip edecek olan seyircilere de şunu söylemek isterim; özellikle pandemi sürecinde iyi vakit geçirmek, ulusal ve uluslararası arenada kaliteli kısa filmler seyretmek isteyenler varsa, bu festivali kaçırmasın. Her filmde gerçekten de büyük emekler var. Kısa film üretimini dünyanın önde gelen ülkeleriyle aynı seviyeye çıkarabilmek için seyircilerin de bu türe önem vermesi gerektiği de aşikârdır. Şimdiden herkese iyi seyirler dilerim.'' ifadelerini kullandı.