Kavram MYO Yedinci Dönem Mezunlarını Verdi

31 Ara 2016

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni Harbiye Askeri Müze 30 Ağustos Zafer Salonunda coşkuyla kutlandı

2007 Yılında bağımsız bir Meslek Yüksekokulu olarak Şişli Yerleşkesinde kurulan Kavram Meslek Yüksekokulu,2014-2015 akademik yılı sonunda 7. Dönem mezunlarını verdi. Harbiye- Askeri Müze ve Kültür Sitesi 30 Ağustos Salonunda yapılan törenle mezun olan  500 meslek elemanı iş hayatına atılmış oldu.. Böylece Kavram MYO’nun toplam mezun sayısı 3 bine ulaştı.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER yaptığı mezuniyet konuşmasında; Kavram MYO’nun; farklı uygulamaları, sektörle işbirliği ve akademik başarısı ile mesleki yükseköğretim alanında en başarılı eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2015-2016 Akademik yılı Kavram Meslek Yüksekokulu için önemli atılımların ve gelişmelerin yılı olacaktır. Kuruluşundan beri eğitimini sürdürdüğü Şişli Yerleşkesinden, 40 bin metrekare kapalı alana sahip, içinde modern laboratuarları,  atelyeleri, derslikleri, salonları, kafeterya ve kantinleri, kütüphanesi, sosyal ve kültürel aktivite mekanları bulunan Üsküdar Çengelköy’deki yeni yerleşkesine taşınacaktır.

Halen eğitimi yapılan 20 mesleki eğitim Programına ek olarak; 2015-2016 akademik yılında Adalet ve Makine Programları ile sağlık alanında Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Diş Protez Teknolojisi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Ortopedik Protez ve Ortez, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programlarının öğretimine başlanacaktır. Böylece eğitimini yaptığımız  program sayısı 30’a yükselecektir.”

Mütevelli Heyeti Başkanı Bora GÜNDÜZYELi ise konuşmasında özetle: “Öğrencilerimizi sektörle iç içe uygulama ağırlıklı bir eğitimle tam donanımlı olarak yetiştiriyoruz. Daha okurken iş bulma imkanına kavuşuyorlar. Staj ve istihdamları konusunda her türlü desteği veriyoruz. Her öğrencimizin koluna bir altın bilezik takıyoruz” dedi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Tolga AKSOY’un ve Okul Birincisi Büşra Cemre KIRIŞGİLOĞLU’nun konuşmalarından sonra flama devir ve teslim töreni yapıldı. Okul Birincisi, İkincisi ve Üçüncüsü ile Program Birincilerine plaket verildikten sonra bu yıl il ve ülke genelinde yapılan müsabakalarda başarılı olan Basketbol, Futsal, Atletizm ve Karate takımlarının sporcu ve yöneticileri ödüllendirildi.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin büyük beğeni kazanan ‘Kadınsı Romantizm’ temalı defilesinden sonra diplomalarını alan mezunlar, diploma yemininin ardından coşku ile keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.